X.com

Musk bladde opp 41 millioner for eksklusivt domene: – Aner ikke hva jeg skal bruke det til

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: Norid)

Tirsdag kjøpte Elon Musk domenet x.com. Prisen skal ha vært på rundt 41 millioner kroner. Dermed havner domenetkjøpet inn på topp 30-lista over de dyreste domene som noen gang har byttet hender

Musk kjøpte tilbake x.com-domenet fra Paypal. For å skjønne hvorfor milliardæren var villig til å betale 41 millioner kroner for det snedige domenetnavnet, må vi spole tilbake til 1999 da han jobbet med nettbanken X.

Kjøpt for halvannen milliard

Nettbanken var blant verdens første, og ble senere til Paypal etter at selskapet slo seg sammen med storkonkurrenten Confinity.

Da betalingsgiganten gikk på børs ble selskapet kjøpt opp av Ebay for 1,5 milliard dollar i 2002 – og med oppkjøpet fulgte også x.com.

Handelen sørget for at Musk satt igjen med rundt 180 millioner dollar, og skal ha gitt ham kapital til å starte blant annet Tesla. 

– Sentimental verdi

– Domenenavnet har sentimental verdi for meg. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med det ennå, skriver entreprenøren på Twitter.

Gründer og toppsjef Elon Musk i Tesla. Illustrasjonsfoto.
Gründer og toppsjef Elon Musk i Tesla. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB Scanpix

Tidenes dyreste kjente salg av et domene – insurance.com – gjorde at daværende eierne kunne innkassere 289 millioner kroner i 2010. 

Også nordmenn har tjent gode penger på domenesalg.

I 1996 bestemte den da 25 år gamle NHH-studenten Andre Eidskrem seg for å bla opp 33 000 kroner for domenet by.com.

Nordmann fikk ti millioner

Vennene hans lo av ham, men den standhaftige sunnmøringen var ikke i tvil. Domenekjøpet skulle bli en knallgod investering.

I fjor sommer tikket ti millioner kroner inn på kontoen hans.

– Det har vært en liten risikosport dette. Det har vært mange år med moro, både på godt og vondt, fortalte Eidskrem til digi.no da milliongevinsten var et faktum.

Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge Torgeir Waterhouse forklarer årsaken til hypen rundt korte domenenavn slik:

– De korte domenene er lette å huske og kommunisere, og er ofte veldig treffende.

Kommentarer (15)

Kommentarer (15)
Til toppen