FORBRUKERTEKNOLOGI

Musk sparker halvparten av Twitter-staben

Twitter-ansatte som har mistet jobben, har fått tilbud om tre måneders sluttvederlag, uttaler selskapets nye eier Elon Musk. Ansatte varsler søksmål.

Twitters hovedkontor i San Francisco. Rundt halvparten av selskapets 7500 ansatte er sagt opp.
Twitters hovedkontor i San Francisco. Rundt halvparten av selskapets 7500 ansatte er sagt opp. Foto: Jeff Chiu/AP/NTB
5. nov. 2022 - 07:40

– Når det gjelder reduksjonen i antall ansatte i Twitter, fantes det beklageligvis ingen annen utvei så lenge selskapet taper mer enn 4 millioner dollar per dag. Alle som er blitt avskjediget, har fått tilbud om tre måneders sluttvederlag, noe som er 50 prosent mer enn lovens minimum, skrev Musk på Twitter natt til lørdag norsk tid.

Musk har ikke selv opplyst hvor mange som er blitt avskjediget. Men det franske nyhetsbyrået AFP henviste fredag til en e-post der det fremgår av et internt dokument at det dreier seg rundt halvparten av Twitters 7500 ansatte. Flere amerikanske medier meldte også fredag at halvparten av de ansatte hadde blitt varslet om at de sies opp.

Allerede før kjøpet var fullført, viste dokumenter som Washington Post fikk tak i, at han vurderte å si opp 75 prosent av de ansatte.

Mener oppsigelsene er ulovlige

Enkelte ansatte har tvitret at de allerede har mistet tilgangen til sine e-postkontoer på jobben. Både de og andre har lagt ut støttemeldinger under emneknaggen #OneTeam.

De ansatte hevder at oppsigelsene er ulovlige ettersom det er i strid med både føderal lov og loven i delstaten California å si opp ansatte uten 60 dagers varsel, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Musk, som er verdens rikeste mann, gjennomførte nettopp milliardoppkjøpet av det sosiale mediet. Han var raskt ute med å fjerne medlemmer av toppledelsen.

Blant dem som så langt har fått sparken, er øverste sjef Parag Agrawal, økonomisjefen Ned Segal og policysjef Vijaya Gadde. Musk har også kvittet seg med styret.

Mens oppsigelsesprosessen pågår, er Twitters hovedkontor i San Francisco stengt, og alle ansatte er sendt hjem.

Sier modereringen vernes

Musk har også retvitret en rekke meldinger fra selskapets sikkerhetssjef Yoel Roth. Roth opplyser at 15 prosent av hans stab er blitt avskjediget.

– Flesteparten av våre mer enn 2000 moderatorer er ikke berørt av dette, tvitret Roth fredag.

Musk fulgte opp temaet natt til lørdag norsk tid.

– Nok en gang, for å gjøre det klinkende klart: Twitters sterke forpliktelse når det gjelder moderering av innhold forblir fullstendig uendret. Faktisk har vi denne uken sett at hatefulle ytringer til tider har falt under de tidligere nivåene, stikk i strid med det du kan ha lest i mediene, tvitret Musk.

Elon Musk mener han har «frigjort» Twitter ved å kjøpe selskapet. Mange har allerede forlatt tjenesten på grunn av oppkjøpet, men det gjenstår å se om dette er noe som vil eskalere.
Les også

Hvordan Twitter kan overleve Elon Musk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.