FORBRUKERTEKNOLOGI

Mye enklere kartredigering

OpenStreetMap håper på flere bidragsytere med nytt verktøy.

Redigeringsverktøyet iD skal gjøre de fleste i stand til å gjøre endringer i OpenStreetMap med bare noen må minutters opplæring.
Redigeringsverktøyet iD skal gjøre de fleste i stand til å gjøre endringer i OpenStreetMap med bare noen må minutters opplæring. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 2013 - 13:26

OpenStreepMap blir ofte kalt for kartenes Wikipedia. Svært mye av innholdet er skapt av frivillige brukere som legger til data basert på egen kunnskap. Men verden er stor og endres kontinuerlig, så selv om OpenStreetMap har mer enn en million registrerte brukere, så er det mange detaljer som ikke er med i kartene.

Derfor ønsker fellesskapet at enda flere bidrar.

Et viktig skritt på veien dit er å gjøre det enklere å redigere kartene. Dette kan riktignok allerede gjøres med flere ulike verktøy, men et helt nytt – iD – skal være betydelig enklere å forstå og bruke, ikke minst for helt ferske bidragsytere.

I likhet med flere tidligere redigeringsverktøy, er iD nettleserbasert. Det er skrevet fra bunnen av i JavaScript og er laget med gjenbruk i tankene. Hele koden er utgitt som åpen kildekode. Verktøyet skal blant annet kunne brukes på nettbrett.

Utviklingen har blitt ledet av MapBox, er amerikansk selskap som bruker OpenStreetMap-dataene i kommersielle kartprodukter.

For å ta i bruk iD, må man være registrert som OpenStreetMap-bruker. Når man først har logget seg på og zoomet inn på det kartområdet man ønsker å gjøre endringer, kan iD velges fra Rediger-menyen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.