RESULTATERFINANS

Mye går riktig vei for Microsoft, men ikke mobilsalget

Leverte svakere kvartalstall enn ventet.

Fra besøkssenteret hos Microsoft i Redmond, USA.
Fra besøkssenteret hos Microsoft i Redmond, USA. Bilde: Stephen Brashear
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 2016 - 12:38

Microsoft kom i går med regnskapstallene for det tredje kvartalet i selskapets avvikende regnskapsår, 2015. Selskapet omsatte i dette kvartal for 20,5 milliarder dollar, noe som ga et nettoresultat på 3,8 milliarder dollar. I samme kvartal året før omsatte selskapet for 21,7 milliarder dollar og fikk et nettoresultat på nesten 5 milliarder dollar. I likhet med mange andre amerikanske selskaper, påvirkes Microsofts resultater av høy dollarkurs.

Kursfall

Ifølge Reuters var omsetningen i forrige kvartal bare litt lavere enn det analytikerne hadde ventet på forhånd. Likevel falt aksjekursen med 5 prosent til 52,92 dollar etter børsens stengetid.

Omsetningen til de ulike forretningsområdene til Microsoft går i omtrent samme retning som tidligere. Blant annet økes omsetningen av Office 365 til bedrifter betydelig, samtidig som at salget av andre Office-produkter faller. Selskapets øvrige nettskytjenester øker også omsetningen.

Innen forretningsområdet More Personal Computing er bildet mer blandet. Microsoft poengterer at omsetningen av Windows til pc-leverandører faller i bedriftsmarkedet og øker i forbrukermarkedet. Men i begge tilfeller er utviklingen mer positiv enn i pc-markedene.

«Devices»

Microsoft egen omsetning av «devices» sank med ni prosent i forrige kvartal, til tross for at omsetningen av Surface-enheter økte med 61 prosent til 1,1 milliarder dollar.

Årsaken er Windows-baserte mobiler, hvor etterspørselen fortsatt faller, til tross for at Windows 10 Mobile nå er tilgjengelig. Ifølge Microsoft falt telefonomsetningen med 46 prosent fra samme kvartal i fjor. Men ifølge The Verge falt leveransene enda mer, fra 8,6 millioner til 2,3 millioner enheter. Det er en nedgang på 73 prosent på et år.

Microsoft har kunngjort en rekke planer som selskapet håper skal gi nytt liv til Windows på mobiler. Om det er for sent eller ikke, vil tiden vise. Men det ser kanskje ikke så lovende ut når selv All About Microsoft-redaktøren har byttet til en Android-mobil.

Mer om Microsofts kvartalstall finnes på denne siden.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.