Mye mer lagringsplass i SIM-kortet

En ny type SIM-kort til mobiltelefoner vil tilbys i år. Disse vil kunne lagre mange megabytes med data.

En ny type SIM-kort til mobiltelefoner vil tilbys i år. Disse vil kunne lagre mange megabytes med data.

Alle operative mobiltelefoner har et SIM-kort. Dette kortet, som identifiserer brukeren overfor mobiloperatøren, er vanligvis utstyrt med et overskrivbart minne av svært begrenset størrelse. Vanligvis kan det romme 64 kilobytes med data. Dette er nok til å lagre en del tekstbasert informasjon, for eksempel tekstmeldinger og kontaktinformasjon, men det er for lite til å lagre slikt typiske multimediefiler og større Java-spill.

M-Systems annonserte nylig et samarbeid med mobiloperatøren Orange og Oberthur Card Systems om å lansere verdens første SIM-kort med 512 megabytes lagringskapasitet. Orange vil rulle ut denne typen SIM-kortet på det europeiske markedet i løpet av 2006. Oppstart vil skje i Frankrike, hvor SIM-kortet vil bli tilgjengelig i mobiltelefonen LG U8210. Orange har ikke enerett på bruk av kortet, som kalles MegaSIM. Det betyr at også andre mobiloperatører på sikt vil kunne tilby slike SIM-kort.

M-Systems planlegger å tilby SIM-kort med 1 GB lagringskapasitet innen slutten av året.

Et såpass stort minne i SIM-kortet vil i mange tilfeller redusere brukerens behov for å investere i et separat flashminnekort, noe en nyere mobiltelefoner støtter. MegaSIM-kortene skal også kunne brukes til å lagre DRM-beskyttet innhold.

Til toppen