Mye nytt i forbedret Photoshop-alternativ

Den første store oppdatering til grafikkprogrammet Gimp på tre år, ble sluppet i går.

Mye nytt i forbedret Photoshop-alternativ

Den første store oppdatering til grafikkprogrammet Gimp på tre år, ble sluppet i går.

Gimp anses av mange for å være åpen kildekode-miljøet beste alternativ til Adobe Photoshop og andre kommersielt tilgjengelige for grafikkmanipulering. Programmet har mye av den samme funksjonaliteten som disse, men også betydelige mangler.

Den første store oppdateringen siden 2.2-utgaven ble sluppet i desember 2004, skal blant annet ta vekk noen av disse manglene.

Blant nyhetene i 2.4-utgaven inkluderer en ansiktsløftning av brukergrensesnittet, inkludert en omorganisering av menyene. Dessuten skal den nye utgaven ha skalerbare punktgrafikkpensler, nye eller omdesignende verktøy for markering, beskjæring og innretting.

I tillegg skal bildekvaliteten ved zooming inn og ut være forbedret. Det samme gjelder utskriftsfunksjonen og fargekontrollen. Dessuten er et nytt verktøy for kloning av perspektiver inkludert.

Alle nyhetene er beskrevet på denne siden.

Gimp 2.4 er tilgjengelig for Windows, Mac OS X, flere Linux-distribusjoner, FreeBSD og Solaris, men også som kildekode som kan kompileres av brukeren selv. Mer informasjon om dette finnes på denne siden.

Til toppen