Mye nytt til Skype-brukerne

I tillegg til en ny Windows-klient, er det nylig blitt annonsert interessant tilleggsutstyr til Skype.

I tillegg til en ny Windows-klient, er det nylig blitt annonsert interessant tilleggsutstyr til Skype.

Skype har i det stille lansert versjon 2.0 av selskapets IP-telefoniprogramvare for Windows. Dette skal ha skjedd allerede i forrige uke.

Siden den oppgraderte klienten har vært tilgjengelig i en offentlig betautgave siden begynnelsen av desember i fjor, er de aller fleste av nyhetene allerede velkjente. Dette inkluderer støtte for videotelefoni ved hjelp av webkameraer, gruppering av kontakter, forenklet brukergrensesnitt, løfter om bedre lyd, samt personifisering av ringetoner og avatarer. digi.no har omtalt mye av dette i denne artikkelen.

En komplett oversikt over endringene finnes her.

Samtidig har Skype utgitt en mindre oppdatering til Mac-versjonen. Begge er tilgjengelige fra denne siden .

I forbindelse med CES 2006-messen som ble avsluttet i helgen, ble det annonsert flere produkter som skal gjøre Skype enda mer praktisk.

D-Link har annonsert Skype USB phone adapter (DPH-50U), som gjør det mulig å ringe via Skype ved hjelp av vanlige telefonapparater. Adapteren gjør det også mulig for brukeren å ringe via det ordinære telefonnettet, samt å veksle mellom samtaler på de to ulike nettene.

DPH-50U har en veiledende pris på 60 euro og vil komme i salg i Europa i løpet av februar.

I tillegg annonserte Netgear i forrige uke en WLAN-basert mobiltelefon beregnet for Skype-brukere. Telefonen skal kunne knyttes til et hvert WLAN-aksesspunkt, uavhengig av hvor brukeren befinner seg. Informasjon om når telefonen vil komme på markedet, samt hva den vil koste, vil Netgear først oppgi senere dette kvartalet.

Til toppen