MySQL får 19,5 mill. dollar i frisk kapital

Det internasjonale investeringsselskapet Benchmark leder an i en kapitaltilførsel til MySQL AB på 19,5 millioner dollar.

Det internasjonale investeringsselskapet Benchmark leder an i en kapitaltilførsel til MySQL AB på 19,5 millioner dollar.

Hensikten med den friske kapitalen er å gi selskapet muligheten til å markere seg sterkere på hovedmarkedet for relasjonsdatabaseverktøy. MySQL AB utvikler, markedsfører og tar support på databasetjeneren MySQL som antas å være verdens mest populære database i åpen kildekode. Tallet på installasjoner anslås til 4 millioner, og nedlastingstakten skal være oppe i 30.000 per dag. Foruten norske nettsteder som digi.no, DinSide, iMarkedet og Propaganda, benyttes MySQL av nettsteder som Yahoo!, Sony, NASA, Hewlett-Packard og Xerox. Programvaren distribueres både under GNU General Public License, og under en kommersiell lisens for brukere som ikke ønsker å bindes av vilkårene i GNU-lisensen.

Benchmark Capital er investeringsselskapet som bygget opp bedrifter som eBay og Red Hat. Det ble opprettet i 1995 og disponerer to milliarder dollar. Blant andre bidragsytere til innsprøytingen til MySQL er det sveitsiske investeringsselskapet Index Ventures.

MySQL AB overtok i mai de kommersielle rettighetene til åpen kildekodedatabasen til tyske SAP, kalt SAP DB. MySQL sier de vil bearbeide SAP DB noe, døpe den om, og tilby den under valgfri GNU- eller kommersiell lisens i løpet av fjerde kvartal.

Til toppen