MICROSOFT COPILOT

Nå blir Microsoft 365 Copilot klar til bedrifter

Microsofts generative KI-assistent er klar for bedriftskunder i november.

Microsoft 365 Copilot integreres i Microsoft 365-pakken, og har blant annet en egen chattefunskjon. Denne er basert på det samme som Bing Chat, men integreres i systemene i tillegg.
Microsoft 365 Copilot integreres i Microsoft 365-pakken, og har blant annet en egen chattefunskjon. Denne er basert på det samme som Bing Chat, men integreres i systemene i tillegg. Skjermbilde: Microsoft
22. sep. 2023 - 19:00

1. november blir Microsoft 365 Copilot tilgjengelig til sluttbrukere. Tilbudet går først ut til bedrifter med EA-lisenser (Enterprise agreement). Det er bedrifter med flere enn 500 brukere. Den nye Microsoft 365 Copilot innebærer blant annet at du kan få autogenererte sammendrag i Word og hjelp til dataanalyse i Excel.

Nytt er også Microsoft 365 Chat. Dette er en utvidelse av Microsofts Bing Chat, Microsofts ChatGPTvariant. Den blir innebygget i Windows, noe som gjør samtaleroboten mer tilgjengelig.

Krever tilpassing

Det er flere ting ved Copilot som gjør at den ikke nødvendigvis er optimal med det første.

Selv om du kan skrive inn ting på norsk og få svar, går alt gjennom en oversettelse. Genereringen til Microsoft skjer nemlig kun på engelsk, fransk, tysk og spansk.

Det er heller ikke så lett å bare ta i bruk systemet. Microsoft 365 Copilot krever en god del opplæring og at administrator gjør visse tilpassinger. Dette handler blant annet om kontroll på egne data, klassifisering og tilgangskontroll for å unngå personvernsutfordringer.

Velger man likevel å bestille produktet, vil det koste 30 euro per bruker per måned, på toppen av eksisterende Microsoft-abonnement.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.