Microsoft

Nå er Edge-nettleseren lynrask

Windows 10 er så godt som ferdig.

Windows 10 er nå rett rundt hjørnet, og Edge-nettleseren er blant elementene som har gjort store fremskritt.
Windows 10 er nå rett rundt hjørnet, og Edge-nettleseren er blant elementene som har gjort store fremskritt. (Bilde: Microsoft)

Windows 10 er så godt som ferdig.

To uker før Windows 10 rulles ut til de fleste (selv om noen vil være nødt til å vente litt) gjøres det fortsatt visse fikser og endringer.

Les mer: Slik skal Windows 10 rulles ut.

Microsoft slapp i natt den aller ferskeste testutgaven av operativsystemet til alle som er medlemmer av Insider-programmet (både de såkalte «Fast» og «Slow»-ringene), og det er så klart først og fremst fokus på feilfikser og mindre forbedringer.

Likevel inneholder testversjonen noe som Microsoft er tydelig fornøyd med: Edge-nettleseren er nå blitt ytterligere optimalisert, og selskapet påpeker at den er lynrask i bruk.

Edge slår både Safari og Chrome på deres egne benchmark-tester, skriver selskapets Gabe Aul. I WebKit Sunspider skal Edge være 112 prosent raskere enn Chrome, på Google Octane skal den være 11 prosent raskere enn Chrome, og på Apple JetStream er den 37 prosent raskere enn Chrome.

Les mer: Slutt å bruke Silverlight!

Et annet viktig poeng er at det å bruke Office-apper i Windows 10 vil nå kreve et fungerende Office 365-abonnement – med mindre man bruker et nettbrett eller en mobilenhet som har en skjerm på 10 tommer eller mindre.

Begynner å nærme seg

Den nyeste versjonen av Windows 10 har nummer 10240. Ifølge The Verge er det denne versjonen som er RTM-utgaven, det vil si at den er så godt som ferdig og klar for produksjon.

Det er altså lite som skiller nåværende Windows 10 fra operativsystemet som vil være installert på pc-er i tiden fremover, og som brukerne får tilgang til den 29. juli. Gabe Aul minner likevel om at forbedringer og oppdateringer til både Windows 10 og medfølgende apper vil fortsette å komme både i løpet av de nærmeste to ukene og i månedene fremover.

Til toppen