FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå er Firefox raskere

Mozilla allerede klar med versjon 9 av nettleseren.

Firefox 9 er nå klar for nedlasting.
Firefox 9 er nå klar for nedlasting. Bilde: Mozilla (kilde) / MJ
20. des. 2011 - 09:03

Årets siste utgivelse av Firefox, nå oppe i versjon 9, er klar for nedlasting etter å ha lagt bak seg en betafase på en måneds tid.

Offisielt utkommer den ikke før senere i dag, men utgaven er allerede klar hvis du følger disse direktelenkene: Windows, Mac og Linux.

Ordningen med langt hyppigere utgivelser som Mozilla innførte i våres har ført nettleseren fra versjon 4.0 og til 9.0 på bare ni måneder. Nyhetene underveis har ikke nødvendigvis forsvart store versjonshopp.

Raskere

Forbedringer i Javascript-motoren fremstår som den mest interessante nyheten denne gangen. Og da kanskje særlig for de som eventuelt har valgt å forlate Firefox til fordel for raskere alternativer (Chrome) tidligere.

Nieren oppgis å være opptil 30 prosent raskere på Javascript-intensive nettsider, sammenlignet med forgjengeren, som kom for bare seks uker siden.

Det er ellers langt mellom de store nyhetene i Firefox 9.

For Mac-brukere har også grensesnittet fått en overhaling, i praksis er det snakk om en grafisk tilpasning som skal være mer hensiktsmessig for brukere på OS X Lion-plattformen.

Støtten for webstandarder som HTML5, MathML og CSS skal dessuten ha fått et løft. Ellers har Mozilla fått striglet vekk en god del mindre feil og ytelsesproblemer. Listen over bugfikser ramses opp her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.