BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå får du proffenes 3D-verktøy gratis

Alias Wavefront har sett seg lei på piratkopieringen av programvare, og skjeler vel litt til konkurransen fra andre 3D-programmer når de nå legger ut en fullversjon av proffverktøyet Maya gratis til alle som vil ha det.

1. mars 2002 - 08:45

Når proffene skal lage 3D-grafikk er det mange som sverger til Maya fra Alias Wavefront. Store deler av Ringenes Herre-filmen ble laget på denne plattformen, og nå vil de la deg ta del i moroa. Som et svar på piratvirksomhet og konkurranse fra andre 3D-aktører har selskapet nå lagt ut maya i gratis-versjon.

Dette er en fremgangsmåte mange programvareselskaper bruker for å la folk venne seg til deres programvare uten å måtte ty til piratversjoner eller punge ut et to- eller tresifret antall tusen for en fullversjon.

Gratisversjonen, som offisielt heter Maya Personal Learning Edition, er fritt tilgjengelig for ikke-kommersiell bruk, og kan lastes ned eller bestilles på CD fra selskapets nettsted. Programvaren vil være tilgjengelig for Windows NT, 2000 Professional og XP, samt Mac OS X.

Den er ikke tilgjengelig for Windows ME eller tidligere versjoner av Windows.

Selskapet mener de har sikret seg mot misbruk av gratisversjonen ved å inkludere et vannmerke i alle bilder og tablåer som lages med Maya PLE, og filformatet skal også gjøre det vanskelig å benytte gratsiversjonen kommersielt.

Skoler og universiteter får heller ikke lov å bruke Maya PLE, men selskapet mener lanseringen gir vanlige folk en utmerket mulighet til å lære seg programmet og skaffe seg en karriere i 3D.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra