CYBERLANDSLAGET

Nå kan du kvalifisere deg til cyberlandslaget

Den første kvalifiseringsrunden er åpen nå.

Cyberlandslaget som deltok under hacker-EM (ECSC) i Wien i 2022.
Cyberlandslaget som deltok under hacker-EM (ECSC) i Wien i 2022. Foto: Cyberlandslaget
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. feb. 2023 - 10:00

Fra nå og fram til 19. februar kan alle som ønsker det, delta i den første kvalifiseringsrunden til cyberlandslaget. Der kan de bryne seg på ulike pedagogiske IT-sikkerhetsoppgaver. Oppgavene har varierende vanskelighetsgrad. 

Blant annet skal deltakerne knekke passord og kryptografi, snike seg inn på websider og utnytte programvarefeil. 

Flere konkurranser

De beste deltakerne mellom 16 og 25 år kan etter kvalifiseringsrunden også kjempe videre om plasser på landslaget. Etter en semifinalerunde som starter i siste halvdel av mars, er det nasjonal finale i slutten av april. Landslaget skal i slutten av oktober delta i European Cyber Security Challenges (ECSC), også omtalt som hacker-EM, som i år arrangeres på Hamar.

– IT-sikkerhet blir viktigere hver dag, noe man ser av en rekke høyprofilerte angrep mot norske tjenester de siste årene, og da blir det også vanskeligere å finne nok flinke folk. Vi vil gi unge talenter de beste rammene for å utvikle seg innen etisk hacking sammen, knytte nettverk til sikkerhetsindustrien og ha det gøy på veien, sier prosjektleder Marius Kotlarz i en pressemelding. 

Bak prosjektet står en gruppe med cybersikkerhetseksperter fra blant annet NTNU, Politiets sikkerhetstjeneste og Nasjonal sikkerhetsmyndighet. 

Regjeringen står foran en av tidenes største og viktigste ekom-investeringer i Norge, og Telenor håper at myndighetene vil lytte til råd på veien, skriver administrerende direktør Birgitte Engebretsen i Telenor Norge.
Les også

Vi skal ha nytt nødnett. Her er fire råd fra Telenor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.