Google Assistant

Nå kan du «snakke» med Google Assistant i nettleseren

Google Allo har kommet til web.

Google Assistant er ikke lenger forbehold smartmobiler, smartklokker og Google Home, men kan også brukes i nettleseren på en pc.
Google Assistant er ikke lenger forbehold smartmobiler, smartklokker og Google Home, men kan også brukes i nettleseren på en pc. (Bilde: Maurizio Pesce / Flickr (CC BY 2.0))

Google Allo har kommet til web.

Til nå har Googles virtuelle, personlige assistent, Google Assistant kun vært tilgjengelig via Google Home-enheten eller mobilapper som Allo. Men nå har Google gjort lansert en webversjon av både assistenten og Allo-tjenesten. 

For å bruke webutgaven av Allo og dermed får tilgang til Google Assistant, må man allerede ha tatt i bruk Allo på mobilen. 

Les også: Googles nye assistent skal delta i samtalen

Kun Chrome

Deretter går man til denne siden, som i alle fall foreløpig kun fungerer i Chrome. Da blir man vist en QR-kode som man kan lese fra Allo-appen og knytte nettleseren sammen med appen. 

Foreløpig støttes dette bare av Android-utgaven av Allo, men Google lover at også iOS-utgaven snart skal få støtte for dette. 

Så snart QR-koden er lest og godkjent, åpnes Allo-samtalevinduet i Chrome, og der finner man også samtalen med Google Assistant. 

Med en slik QR-kode knytter man nettleser til Allo-appen..
Med en slik QR-kode knytter man nettleser til Allo-appen.. Bilde: Skjermbilde

Man kan spørre Google Assistant om det meste, men det er langt fra alt den kan svare på. Man også stille spørsmål på norsk, men svarene kommer på engelsk, og det er ikke alltid at svarene på norskspråklige spørsmål er like gode som når man spør på engelsk. 

Dersom Assistenten ikke selv kan svare direkte på spørsmålene, forsøker den å finne relevante svar i resultatene i Google-søket.

Man kan chatte med Google Assistant som med hvilken som helst annet bruker i Allo..
Man kan chatte med Google Assistant som med hvilken som helst annet bruker i Allo.. Bilde: Harald Brombach

Resten av Allo

Også en god del av den øvrige Allo-funksjonaliteten ser ut til å være inkludert i webutgaven, inkludert å sende filer. Men det mangler noen muligheter, for eksempel samlingen med GIF-er og det å kunne dele posisjonen med ett klikk. Det er heller ingen umiddelbar måte å få til tale-til-tekst istedenfor å bruke tastaturet. 

Så ønsker man å gjøre dette, må man fortsatt finne fram mobilappen.

Derimot er det også her mulig å invitere Google Assistant til å delta i samtalene med andre brukere. Også inkognitochat, hvor samtalene ende-til-ende-krypteres og meldingene i utgangspunktet slettes etter en angitt periode, støttes.

Google Allo ble lansert for snart et år siden. Den har etter hvert blitt ganske godt mottatt, men er ikke spesielt utbredt. Ifølge Google Play har appen blitt lastet ned mellom 10 og 50 millioner ganger, noe som er lite sammenlignet med konkurrerende apper som Facebook Messenger eller Skype.

Google har også blitt kritisert for å ha altfor mange samtaleapper. I tillegg til Allo har selskapet i alle fall Hangouts Chat, Meet og Duo. Ja, selv YouTube-appen har nå sin egen chattefunksjon.

Leste du denne? «Intelligent» assistent prøvde å bestille dukkehus etter å ha overhørt samtale på tv-en

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen