Nå kan du teste ny Internet Explorer

Microsoft har lagt ut en testversjon av den kommende IE 7.0 til fri nedlastning.

Microsoft har lagt ut en testversjon av den kommende IE 7.0 til fri nedlastning.

Den første offentlige versjonen av Internet Explorer 7 er nå tilgjengelig på denne siden. IE 7 er den første store oppdateringen av Internet Explorer sommeren 2001. Det er derfor mye nytt i den kommende utgaven.

Mest synlig og sterkt savnet hos mange, er fanebasert visning av websider. Dette støttes av de fleste konkurrerende nettlesere, inkludert Opera og Firefox. Mange mener at dette gjør det enklere å holde orden på vinduene når mange websider er åpne på en gang. Quick Tabs gjør det mulig for brukeren å se miniatyrbilder av alle de åpne websidene på en gang.

IE 7 støtter også bokmerking av grupper av faner - Tab Groups. Dette gjør at en samling av websider kan åpnes under hver sin fane ved å velge ett eneste bokmerke.

Page Zoom gjør det mulig å forstørre eller forminske visningen av en gitt webside.

Internet Explorer 7 kan ta imot og vise innholdet i RSS-feeder.

Den kommende nettleseren skal ha fått bedre CSS-støtte, ikke minst CSS 2.1. Dette inkluderer enkelte problemer knyttet til div-tagger og posisjoneringen og gjengivelsen av disse. Det skal også ha blitt gjort forbedringer i forhold til HTML 4.01. Dessuten har den kommende nettleseren støtte for alfa-kanal transparent PNG-grafikk.

    Les også:

Nettleseren støtter også OpenSearch 1.1, en åpen standard fra et A9.com, som åpner for bruk av formater som RSS og Atom i søkeapplikasjoner. Toolbar Search Box i nettleseren tar i bruk OpenSearch-utvidelser, noe som gjør at søkemotorer kan plugges inn i IE bare ved å støtte OpenSearch.

Bedre Ajax-støtte loves også, ved at XMLHTTP Request nå er blitt et innebygd Javascript-objekt. I dagens versjon håndteres XMLHTTP-forespørsler med en ActiveX-kontroll. Dette skal blant annet forbedre den syntaktiske kompatibiliteten på tvers av ulike nettlesere.

Dessuten skal sikkerheten i nettleseren være forbedret gjennom funksjonalitet som skal oppdage phishingforsøk og potensielt ondsinnet programvare. En del av sikkerhetsfunksjonaliteten vil bare bli tilgjengelig i Windows Vista.

En mer detaljert oversikt over den nye funksjonaliteten finnes i dette dokumentet (Word-dokument).

Versjonen som nå er tilgjengelig, Internet Explorer 7 Beta 2 Preview, vil kun kunne kjøres på maskiner med Windows XP Service Pack 2. Den endelige versjonen skal i tillegg kunne kjøres på Windows Vista, Windows XP Professional x64 Edition og Windows Server 2003. Det er ikke oppgitt noen endelig lanseringsdato for IE7, men den vil senest bli lansert samtidig som Windows Vista, det vil si i løpet av andre halvdel av 2006.

Det må understrekes at versjonen som nå er tilgjengelig, ikke er noen endelig utgave, slik at stabiliteten ikke nødvendigvis er på høyde med den ferdige versjonen.

Til toppen