UTVIKLING

Nå kan du utvikle på mobilen

Microsoft bryter grenser med TouchStudio til Windows Phone.

12. apr. 2011 - 14:14

Du må ikke ha en datamaskin for å utvikle programvare. Ikke en tradisjonell PC i hvert fall.

Microsoft beskriver nye TouchStudio som en radikalt annerledes måte å skape kode på.

Dette er et utviklingsmiljø i en app til Windows Phone.

Løsningen skal på sikt få innebygde funksjoner som gjør det lett å benytte mobilens sensordata, som stedsinformasjon (GPS), aksellerometer, mikrofon og kamera.

Du setter i praksis sammen et program ved å velge ferdige kodeblokker med berøringsskjermen. Det er også mulig å justere detaljer i koden gjennom skjermtastaturet.

- Nå kan du skrive kode for mobilen, rett på mobiltelefonen din, skriver Microsoft Research i et blogginnlegg om nyheten.

Den uttalte visjonen med det pågående prosjektet skal være at programmets tilstand automatisk blir distribuert mellom mobile klienter og nettskyen, med automatisk synkronisering av data. Utvikleren skal slippe å måtte tenke på (eller måtte kjenne til) detaljene.

Støtte for overføring av data på denne måten er foreløpig ikke klar, men dette skal komme senere, opplyser Microsoft på sine egne Facebook-sider for TouchStudio.

Appen er nå tilgjengelig for nedlasting i Windows Phone Marketplace.

Microsoft har lagt ut en videosnutt som går nærmere inn på noen av mulighetene appen gir.

Det er verdt å merke seg at utgivelsen skjer rett i forkant av Microsofts store utviklerkonferanse Mix i Las Vegas, som åpner onsdag denne uken.

digi.no har vært i kontakt med Microsoft Norge, som venter flere nyheter knyttet til Windows Phone-plattformen under arrangementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.