Nå kommer den første UMTS-telefonen

Endelig kommer den første UMTS-telefonen i salg. Til tross for en forsinkelse, er Motorola først ute med heftig telefon.

Endelig kommer den første UMTS-telefonen i salg. Til tross for en forsinkelse, er Motorola først ute med heftig telefon.

Motorola lovet i februar i fjor å lansere sin første UMTS-telefon, A820, i løpet av tredje kvartal. Dette ville da bli den første bredbåndsmobilen i salg, men så langt har intet skjedd.

digi.no tok derfor kontakt med Motorola Norge der daglig leder Roy Larsen forteller at telefonen nå "er like om hjørnet" - den vil bli lansert i flere land, blant annet Sverige i løpet av en uke eller to.

- Vi var klar i tredje kvartal som vi lovet, men det var ingen som hadde åpnet kommersielle nett. Nå kommer åpner flere land og vi er fremdeles først, sier Larsen.

Også Nokia og SonyEricsson har vist frem UMTS-telefoner, men klarte ikke å slå Motorola.

Les også:

Her i Norge vil telefonen, som er omdøpt til A830, ikke komme i salg på en god stund.


- Telenor og NetCom har kommet et godt stykke i sine utbygginger som lovet, men de forteller oss at de avventer mobilmeldingen før de tar noen avgjørelse om kommersiell åpning, sier Larsen til digi.no.

digi.no fikk først opplyst fra Motorola at telefonen var omdøpt til A835, men dette stemmer ikke. A830 har fargeskjerm, videokamera, MMS og en MP3-spiller.

A835 er et telefon som kommer senere i år og har videokamera, en stor fargeskjerm med 64.000 farger og Bluetooth. I tillegg har den også en spennende lokaliseringsfunksjon som kan brukes sammen med kart. For telefonen inneholder en GPS-brikke som gir den en posisjon i tre dimensjoner med maks fem meter feil. Motorola kaller det AGPS - trolig assistert GPS.

Her kan du lese mer om A835

Til toppen