Nå kommer mobilen med megapiksel-kamera

Japanske NTT DoCoMo lanserer nå verdens første kameramobiler med en oppløsning på over en millioner piksler.

Japanske NTT DoCoMo lanserer nå verdens første kameramobiler med en oppløsning på over en millioner piksler.

DoCoMo har den siste tiden lansert det ene nye mobproduktet etter det andre - senest armbåndsurmobilen Wristomo - men japanerne tenker ikke å gi seg med det.

I dag opplyser selskapet at man er klar til å lansere de første mobiltelefonene med innebygget kamera som gir en oppløsning på over en megapiksler. Selskapet planlegger å lansere seks nye terminaler i løpet av det kommende kvartalet. Samtlige seks mobiler kommer med innebygget kamera, og tre av dem - henholdsvis fra Fujitsu, Sharp og Sony Ericsson - har høyoppløsningskamera. De andre tre kameramobilene kommer fra NEC, Matsushita og Mitsubishi.

Modellen fra Sony Ericsson er den som ligger helt øverst på spec-lista med en kameramobil som tilbyr en oppløsning på 1,3 millioner bildepunkter, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De nye håndsettene vil med andre ord komme med kameraer som har en oppløsning som ligger omtrent fire ganger høyere enn det dagens kameramobiler tilbyr. For journalister ute i felten tipper vi at de nye kameramobilene vil bli et "må-ha-produkt" av de sjeldne ettersom oppløsningen vil være tilstrekkelig til å lage bildeutskrifter av god nok kvalitet til å trykkes i aviser og magasiner - og definitivt bra nok kvalitet til publiseringsformål på Internett.

- Med 1,3 megapiklers oppløsning er Sony Ericsson-telefonen i klasse med vanlige digitale kameraer i det nedre produktsjiktet, sier daglig leder Takeshi Natsuno i DoCoMos svært populære mobile Internett-tjeneste i-mode.

De nye megapikseltelefonene vil trolig koste minst 2000 kroner i Japan, men neppe så veldig mye mer, sier en ikke navngitt kilde i DoCoMo til Reuters.

Til toppen