Nå kommer pålogging med fingeravtrykk

Lommemaskiner kan fort bli borte, men dataene dine er sikre på HPs nye iPaq-maskin.

Lommemaskiner kan fort bli borte, men dataene dine er sikre på HPs nye iPaq-maskin.

HP står klar med to nye lommemaskiner som introduserer flere nyheter. Den enkleste er en ny og tynnere modell priset til mellomsegmentet i markedet. Men det er toppmodellen som imponerer.

Les også:

Tidligere lekkasjer har avslørt at den nye iPaq-modellen som første PDA har innebygget WLAN-støtte (802.11b) og Bluetooth. Men maskinen har også en annen nyhet. Om modellen også har en innbygget telefon er uklart, men HP lover utvidelser i fremtiden som gir GPRS-dataoverføring via GSM-nettet.


Maskinen er låst med en fingeravtrykksleser (bildet over viser en tenkt modell med sensor fra Fujitsu). Dette er den første PDA-en som har denne funksjonen og et av de første produktene totalt på lenge som får en fingeravtrykksleser. Analytikere spådde lenge at pålogging og identifisering med fingeravtrykk ville revolusjonere IT-sikkerhet, men foreløpig har det store salget uteblitt.

Salget og brukervennligheten av HPs nye iPaq vil derfor gi en god pekepinn på fremtiden for denne sikkerhetsteknologien.

En av aktørene som har satset på dette markedet er den norske fingeravtrykk-sensorprodusenten Idex, men foreløpig uten det store hellet. Ellers ligger japanske Fujitsu langt fremme med to sensorer i produksjon. Her kan du lese mer om Fujitsus fingeravtrykk-sensorer

Til toppen