Nå kommer Sonys bærbare spillkonsoll

Torsdag i neste uke lanserer Sony offisielt sin håndholdte spillmaskin i Norge.

Torsdag i neste uke lanserer Sony offisielt sin håndholdte spillmaskin i Norge.

Det har lenge vært spekulert om når Sony skulle lansere sin Playstation Portable, spillekonsollet som har fått navnet Sony PSP. Maskinen har vært til salgs i begrenset antall gjennom gråmarkedet i Norge en god stund.

Spillmaskinen, som ble lansert i Japan sent i fjor, og som kom i salg i USA i slutten av mars i år, er blitt forsinket til Europa. Årsaken skal være for svak produksjonskapasitet i forhold til etterspørselen, har Sony Computer Entertainment Europe tidligere uttalt.

Men til uken kommer den. Torsdag slippes den nye konsollen og prisen er antydet til rundt 2.500 kroner.

Vår søsterpublikasjon DinSide Data har allerede grundig testet spillkonsollen, og kommer med anmeldelser av lanseringsspillene neste uke.

Spillkonsollet leveres med en UMD-plate med demoer av spill, video og musikk. En gratis kopi av Spider-Man 2 på UMD Video skal en begrenset periode kunne bestilles av registrerte brukere på det offisielle PSP-nettstedet.

Spillmaskinen vil også etterhvert fungere som en nettleser.

Den håndholdte spillmaskinen inkludrerer en utstyrspakke med beskyttende veske, 32 MB Memory Stick Duo, en batteripakke, hodetelefoner med fjernkontroll, strømadapter og et håndleddrem.

Batteritiden er tre til seks timer.

Til toppen