GOOGLE

Nå skal Google utfordre Apple Watch

Dro sløret av Pixel Watch på I/O-konferansen.

Googles Rick Osterloh presenterer Pixel Watch – selskapets første egne smartklokke.
Googles Rick Osterloh presenterer Pixel Watch – selskapets første egne smartklokke. Foto: Google
12. mai 2022 - 12:00

Googles I/O-konferanse gikk av stabelen onsdag kveld norsk tid, og blant de mange nyhetene om selskapets digitale produkter og tjenester kom det også et knippe maskinvarerelaterte kunngjøringer

En av nyhetene på denne fronten var Pixel Watch – en smartklokke som tilsynelatende skal ta opp konkurransen med Apple Watch. Det har svirret rykter om dette produktet en stund allerede, og nå er det offisielt. 

Spenstig design

Google deltar riktignok allerede på smartlokke-arenaen gjennom sitt tidligere oppkjøp av selskapet Fitbit, men nå dreier det seg altså om et egenutviklet produkt som er designet av Google fra grunnen av.

Smartlokken har et sirkulært «kuppeldesign» og vil – ikke overraskende – komme med tilpassede utgaver av alle de kjente Google-appene, som Maps, Assistant, Wallet med mer. Den kommer også med det selskapet kaller en «ny Wear OS-opplevelse», som indikerer en tilpasset versjon av Googles eksisterende, mobile operativsystem for smartklokker.

Produktet er også designet for å fungere enkelt og sømløst med de øvrige maskinvareproduktene fra selskapet – Pixel-mobilene og de trådløse hodetelefonene Pixel Buds.

Pixel Watch. <i>Foto:  Google</i>
Pixel Watch. Foto:  Google

Fitbit-integrert

Av designelementer har Google bekreftet at Pixel Watch utstyres med en «taktil krone», resirkulert, rustfritt stål og konfigurerbare reimer som skal være enkle å feste og ta av.

Naturlig nok er også helse- og treningsfunksjonalitet fra Fibit-økosystemet på plass, og produktet skal ha solid støtte for stemmeaktivering. Utover dette har Google hittil ikke delt inngående tekniske detaljer om det nye produktet sitt.

Smartklokken skal lanseres til høsten sammen med Pixel 7, som Google også bekreftet – uten å røpe særlig mange detaljer om. Det loves flere detaljer i de kommende månedene, og da vil vi kanskje få vite mer om pris og lanseringstidspunkt.

For mange smartmobilbrukere har ikke Android 12 gitt noen forbedring. Tvert imot.
Les også

Android 12 har skapt store problemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.