Nå tester de Firefox på iOS

Fullversjon ventes senere i år.

Nå tester de Firefox på iOS
Visuell oversikt over åpne faner er blant elementene i Firefox på iOS. Bilde: Mozilla

Det har vært kjent en god stund at Mozilla jobber med en versjon av Firefox for iOS.

Mozilla har vært tilstede på Android ganske lenge, men har ikke klart å hevde seg nevneverdig når det gjelder andelen av mobil surfing på verdensbasis.

Likevel har selskapet uttalt flere ganger at det er viktig å finnes på iOS også, og fra og med i dag får de første brukerne anledningen til å teste den rykende ferske nettleseren.

Les også: Adblock lanserer egen nettleser

Problemet er at Mozilla begrenser testingen per i dag til ett land: New Zealand.

Etter å ha samlet tilbakemeldinger derfra vil testprogrammet rulles ut i flere territorier, og planen er full lansering noe senere i år.

Tester funksjonalitet

Det er flere funksjoner i den nye nettleseren som Mozilla er interessert i å prøve ut hos publikum. Intelligent søk er en av disse, og det gir brukerne foreslåtte søkeresultater samt et utvalg av søkemotorer.

Nettleseren støtter også Firefox-kontoer, slik at man får med seg hele nettleser-historikken og annen informasjon på tvers av plattformer. Oversikten over åpne faner er også veldig visuell.

Les også: «Tre søyler» skal redde Firefox

Appen gjør det også enkelt å dele tilbakemeldinger med Mozilla via en egen knapp dedikert til dette.

Det er ingen hemmelighet at Mozilla har hatt vanskeligheter med å vinne tilbake markedsandelene de en gang hadde, og det å lansere nettleser for iOS er en del i strategien for å bli mer synlig hos brukerne.