JUSS OG SAMFUNN

NAL offentliggjør Gallup-tall

Norske Avisers Landsforening har bestemt seg for å offentliggjøre dekningstallene for sine medlemmer. Det betyr at Norsk Gallup endelig kan slippe tallene, som strekker seg tilbake til august i fjor. Men ikke før om 14 dager.

Herman Berg
10. apr. 1997 - 16:00

Norske Avisers Landsforening (NAL) har i snart åtte måneder lagt lokk på Internett-tallene som Norsk Gallup Institutt sitter med. Samtidig viser det seg at Markeds- og Mediainstituttet (MMI) har dataene, men ikke noe kundeforhold til NAL på dette området.

Nå opplyser markedssjef Helge Holbæk-Hanssen at NAL i går bestemte seg for å offentliggjøre tallene fra Gallup.

- Vi føler at utvalget er stort nok til at vi nå kan offentliggjøre dekningstallene for Internett, sier han til digi:media. Siden august i fjor har 19.000 nordmenn blitt spurt av Gallup om hvilke aviser de leser på nettet.

- Både riksaviser som VG, Dagbladet og Aftenposten, de større regionsavisene pluss aviser som Vårt Land vil være med i oversikten. Blant annet vil man kunne se utviklingen fra august til mars i år og få gjennomsnittstall for de enkelte avisene, sier Holbæk-Hanssen.

Det betyr at krangelen om hvem som er størst på nett snart vil kunne legges til side. Likevel vil det gå bortimot 14 dager før tallene kan offentliggjøres, ifølge Holbæk-Hanssen. Gallup skal lage et notat til markedssjefen som igjen må bearbeide tallene før de går ut..

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.