JUSS OG SAMFUNN

Nalbant trekker seg fra 3G-auksjonen

Nadir Nalbant var den som utløste auksjonen av den siste 3G-lisensen. Nå trekker han seg.

23. okt. 2006 - 07:50

Nadir Nalbant er mest kjent som gründer av mobiloperatøren Sense. Nå er han i gang med nytt selskap, Hello, og han har jobbet lenge med å få den siste 3G-lisensen.

For ett år siden søkte han om å få den fjerde og ubrukte lisensen, men Samferdselsdepartementet tok seg god tid. Først i slutten av denne måneden vil den auksjoneres i en lukket budrunde.

Da blir det uten selskapet som tok initiativet for å få tatt i bruk den siste lisensen.

    Les også:

– Med dagens takt på teknologiutviklingen kan ikke et departement bruke over et år på å behandle en søknad om lisenstildeling når jobben var gjort fra før, sier Nadir Nalbant, gründer i Hello, til Dagens Næringsliv.

IT-utviklingen går raskt. Det som var imponerende kapasitet og hastigheter for et år siden, er ikke nødvendigvis det i dag. Nye trådløse bredbåndsteknologier kommer stadig frem i lyset. Mobiloperatøren Hello mener at det er problematisk at det offentlige bruker så lang tid på å bestemme seg.

– Telekom-saker krever en raskere behandlingstid enn vei og- og tunnelbygging. I løpet av det året som er gått siden vi søkte, har vi konstatert en rask kommersiell og teknologisk utvikling av ulike typer nett, sier Mathias Petter, Nalbants medgründer. til Dagens Næringsliv.

Nalbant ser ikke på det som et problem å nå bli stående uten 3G-lisens.

– 3G begynner å bli foreldet før det er i gang. Ny teknologi er nå moden for å utfordre 3G, både på mobilitet og hastighet, sier Hello til Dagens Næringsliv.

Samferdselsdepartementet på sin side sier at de må forholde seg til prosedyrer som utløses ved konsesjonssøknader.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.