Nanoteknologi skal gi billigere mobiler

Nokia planlegger å ta i bruk nanoteknologi for å redusere produksjonskostnadene på mobiltelefoner.

Nokia planlegger å ta i bruk nanoteknologi for å redusere produksjonskostnadene på mobiltelefoner.

Nokias strategisjef, Tero Ojanpera, sier denne uken til den finske avisen Taloussanomat at selskapet kan komme til å ta i bruk nanoteknologi i mobiltelefonene i løpet av to til tre år for å kunne redusere produksjonskostnadene. Dette skriver Reuters.

- For at det skal finnes tre milliarder mobiltelefoner i verden i 2010, må kostnadene komme ned på et helt nytt nivå, sier Ojanpera.

- Telefoner rimeligere enn 150 euro er et veldig viktig segment for oss, hvor vi utvikler kosteffektiv løsninger. Disse kan komme fra nanoteknologi. Dette er en teknologi som handler om å manipulere svært små partikler, noe som åpner for blant materialer med en nye egenskaper og potensialer.

I første omgang vil Nokia trolig bare bruke nanoteknologi i forbindelse komponenter som innfatningen.

    Les også:

Nokia mener at den største veksten i mobilmarkedet de neste fem årene vil skje i utviklingsland. Men dette krever tilgjengelighet av billigere og enklere modeller enn de det fokuseres på i dag. Billigtelefonene selges gjerne med lavere marginer enn dyrere modeller. Lavere produksjonskostnader kan dermed være svært avgjørende for lønnsomheten.

Til toppen