Napster starter på bånn

Napster håper de får tilbake noen av brukerne sine, når den nye tjenesten kommer opp om kort tid.

Napster, generasjon II, skal være rett rundt hjørnet. "Innen utgangen av sommeren" har vært lovnaden fra det skadeskutte selskapet, og nå ser det ut som de skal klare å overholde fristen, til tross for motgang i rettsalen, skarpe konkurrenter og stengte servere.

En ny testversjon av Napster skal snart være tilgjengelig, lover selskapet, ifølge CNet. Den gratis betaversjonen er en smakebit på hvordan tjenesten vil fungere så snart betalingsmodellen innføres.

- Vi jobber hardt med å skape et miljø der Napster-fellesskapet kan eksistere på lang sikt. Vi forventer at Napster vil starte i det små og vokse, akkurat som det gjorde da Shawn slapp programmet for to år siden., skriver selskapet i et brev til betatesterene. "Shawn" er Shawn Fanning, som startet Napster.
Tjenesten har på det meste hatt millioner av brukere, som utvekslet musikk i stor stil frem til plateselskapene satte ned foten.

Spørsmålet er hvor mange av brukerne som gidder komme tilbake, når antallet låter reduseres dramatisk, og ikke minst antallet låter fra VG-lista. Napster har sikret seg flere gode avtaler med artister som for eksempel Moby.

Spørsmål nummer 2 er hvorvidt spesielt mange av de som kommer tilbake faktisk gidder å betale for musikken, særlig med tanke på all den juridisk upløyde mark som ligger i alle Napster-kopiene som har poppet opp det siste året.

Nøyaktig hva det vil koste å bruke fremtidens Napster, er ikke sikkert. Selskapet har antydet et tall mellom 45 og 90 kroner per måned, avhengig av antall låter brukeren vil ha tilgang på.

Uansett gjør nok selskapet riktig i å gå ydmykt til verket, som når de i brevet til testerne antyder at nylanseringen vil bli som å starte nesten på bånn.

Til toppen