Nasdaq får britisk rival

Du kan merke deg navnet med det samme: Techmark - britenes svar på USAs teknologiorienterte børs, Nasdaq - er endelig på lufta.

Du kan merke deg navnet med det samme: Techmark - britenes svar på USAs teknologiorienterte børs, Nasdaq - er endelig på lufta.

Techmark, som ble lansert onsdag kveld, omfatter 181 medlemsbedrifter som er hentet fra telekom-, IT-, farmasi- og vitenskapsektorer. "Nasdaq-kopien" er etablert for å oppfylle kapitalbehovet til teknologiselskaper som allerede er notert på hovedlista på London-børsen, samt gi disse selskapene økt profilering.

Det var i september London-børsen offentliggjorde planene om å lansere Techmark, og nykommerens toppsjef, Gavin Casey, kan skilte med en variert medlemsliste som omfatter alt fra små og mellomstore maskin- og programvareselskaper til telegiganten British Telecom.

Den svært volatile Nasdaq-børsen har gått som ei kule det siste året og sprengte 3.000-grensen tirsdag ettermiddag. Sammenliknet med Nasdaqs 4.750 selskaper blir Techmark en mygg, men internasjonalt fyker teknologiaksjene i været for tiden, og det er denne sektoren den britiske regjeringen og City of London nå håper vil trekke til seg nye, store investeringer.

Under mottoet "dagens nykommere kan være morgendagens ledende selskaper" er det britenes håp at Techmark vil gi nye, fremadstormende bedrifter en raskere vei til de store markedene og en bredere åpning mot investorkapitalen for å hjelpe dem til å vokse enda raskere.

Ved å ha en egen børs for teknologiaksjer kan investorene enklere sammenlikne hvert selskaps resultater opp mot den generelle utviklingen i teknologimarkedet.

(Kilder: The Observer, Times, BBC, London Stock Exchange)

Til toppen