RESULTATERFINANS

NASDAQ mot ny rekord

Tirsdagen så det amerikanske markedet Dow-Jones indeksen løfte seg til en ny topp på 8643, godt hjulpet av teknologiaksjer. NASDAQ Composite Index avsluttet dagen på 1748 etter en oppgang på 1.3 prosent.

Jørgen Christiansen
11. mars 1998 - 08:48

Dermed er NASDAQ indeksen kun 28 punkter under sitt tidligere rekordnivå.

Det var Sun som dro hovedlasset med en oppgang på 12,3 prosent, etter at flere institusjonelle investorer har varslet ny tro på selskapet. I løpet av tirsdagen fant også Dell igjen noe av formen, og gave en oppgang på 3.3 prosent, etter at aksjen i forrige uke så en skarp nedgang. Kursen har hatt en formidabel stigning hittil i år.

Internett-selskapene som så en eventyrlig utvikling i de dagene alle skulle selge Compaq, stabiliserte seg i går. Det er først og fremst Amazon, Yahoo, Lycos, Exite, America Online, Cdnow og Infoseek som faller i denne kategorien.

I løpet av tirsdagen så vi god stigning hos både Seagate (+8%) Quantum og Western Digital.

I morgen, torsdag amerikansk tid, legger Oracle frem nye kvartalstall. Sist gang så skjedde (8. desember) ble Larry Ellison 2.4 milliarder dollar fattigere i løpet av få timer. Selskapets aksjekurs falt med 30 prosent umiddelbart etter at resultatene ble offentliggjort. Siden desember har kursen løftet seg noe, men ligger fremdeles 20 prosent under kursen før resultatene og 45 prosent under toppnivå. I går steg Oracle med 5,6 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.