RESULTATERFINANS

Nasdaq slo an tonen

Med en oppgang på halvannen prosent fredag slo utviklingen på Nasdaq-børsen an tonen for en ny dag med positiv utvikling for IT-aksjene på Oslo Børs. Tandberg Data fortsetter racet mot nye høyder.

Eirik Flaa
8. des. 1997 - 18:05

IT-indeksen fortsetter oppgangen og lå ved middagstider mandag ett fattig poeng under den tidligere toppnotering fra oktober på 1345,35 poeng. Fredagens oppgang på halvannen prosent på Nasdaq-børsen ble svært godt mottatt på Oslo Børs som opplevde at IT-indeksen i morgentimene i dag raste opp vel 25 poeng. Etter en mindre nedgang utover dagen, endte indeksen på 1337,81 - opp 22,19 poeng, tilsvarende 1,69 prosent.

Oppgangen i IT var noe svakere enn totalindeksen, som var opp hele 1,75 prosent til 1291,56 poeng.

Mandagens vinner blant IT aksjene ble Logisoft med en oppgang på 7,8 prosent til 56 kroner. Aksjen har den siste tiden markert seg som svært springende og det er nærliggende å tro at det vil ta noe tid før den stabiliserer seg på et nivå markedet kan enes om.

Mer konsistent har oppgangen vært i Tandberg Data som nok en gang slo til med ny toppnotering. Siden de positive analysene som kom for halvannen uke siden, har aksjen styrket seg med 20 prosent, og landet mandag på 96 kroner, etter en oppgang på tre kroner.

- Det er godt mulig at det er gevinster å hente på litt lengre sikt, men i inneværende år er det lite som tyder på at selskapet vil imponere. Jeg har likevel en "hold"-anbefaling på denne aksjen, sier en analytiker til digi.no.

Mye omtalte Ask er også på vei opp, etter at styreformann Haudemann Andersen fredag meldte om nye opsjonskjøp. Mandag ble fjerde dag med oppgang for Ask, som endte opp 1,47 prosent til 69,50.

De største nyheten mandag var det Merkantildata som sto for. Selskapet fusjonerer med svenske Nocom AB og danske FDC. I tillegg informerte Merkantildata om at styret har fått godkjennelse for atter en ny emisjon på 600.000 aksjer, noe som kan tyde på at toppsjef Tom Adolfsen og kompani har nye oppkjøp i ermet. Til tross for disse meldingene, var det små bevegelser i Merkantildata-aksjen som endte opp 3 kroner til 268 kroner.

- Det er tatt høyde for mange av disse nyhetene i forkant, markedet har skjønt at noe er i gjære. Den mest spennende nyheten er likevel generalforsamlingens godkjenning av aksjekapitalforhøyelsen som kan tyde på at nye oppkjøp er nært forestående, sier analytikeren.

På minussida var det Sensonor som toppet lista mandag, med et fall på 50 øre til 27 kroner. Hakk i hæl fulgte Opticom som falt med et par kroner kroner til 130 kroner. Dagens nedgang er beskrivende for disse selskapene; begge har falt kraftig i verdi siste måneden.

Omsetningen var på det normale mandag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for vel 1,1 milliard kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.