Nasdaq tar knekken på nettmeglerne

Det kraftige kursfallet på Nasdaq i november førte til at nettmegleren Charles Schwab registrerte et fall på 15 prosent i transaksjonsvolumet.

Da Charles Schwab & Co rapporterte utviklingen for november måned i går, viste transaksjonsvolumet en nedgang på 15 prosent fra oktober. Det var ventet at giganten ville presentere dårlige tall, og aksjekursen svekket seg ikke nevneverdig på tallene. Etter at både Ameritrade og Datek Online rapporterte vesentlig nedgang tidligere i uken, hadde markedet diskontert svake tall for Schwab, melder Wall Street Journal.

I snitt gjennomførte megleren 194 000 transaksjoner per dag i november, samtidig som selskapet kunne notere en vekst på 94 000 nye kunder. Verre er det at antall transaksjoner viser en nedgang på fire prosent sammenlignet med november 1999. Dette er første gang selskapet melder om årlig fall i antall transaksjoner siden 1995.

Det var første gang at Charles Schwab rapporterte utviklingen for en enkelt måned, tidligere har selskapet rapportert per kvartal.

Til toppen