SIKKERHET

Nasjonal sikkerhetsmyndighet oppfordrer norske virksomheter til «økt årvåkenhet»

Oppfordrer til å ha lav terskel for å kontakte dem eller Nasjonalt cybersikkerhetssenter.

Det er oppdaget lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 utenfor den danske øya Bornholm, noe mange regner med skyldes sabotasje.
Det er oppdaget lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 utenfor den danske øya Bornholm, noe mange regner med skyldes sabotasje. Foto: Forsvaret i Danmark
28. sep. 2022 - 20:08

I forbindelse med denne ukens hendelsen oppfordrer Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) til økt årvåkenhet blant norske bedrifter.

– NSM oppfordrer norske virksomheter, særlig innenfor olje- og gassektoren, og andre kritiske samfunnsaktører til å utvise økt årvåkenhet, heter det i en pressemelding.

– Vi oppfordrer virksomheter til å ha lav terskel for å kontakte NSM eller Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) dersom de observerer aktivitet med potensiell knyting til denne hendelsen.

Hendelsen NSM viser til er gasslekkasjene i på rørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen, som flere statsledere har gått ut og sagt at trolig skyldes sabotasje.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.