SIKKERHET

Nasjonalt cybersikkerhetssenter er åpnet

Regjeringen var godt representert med tre statsråder da Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) ble åpnet i dag. Fra v. forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, samfunnsikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og digitaliseringsminister Nikolai Astrup.
Regjeringen var godt representert med tre statsråder da Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) ble åpnet i dag. Fra v. forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, samfunnsikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Foto: Marius Jørgenrud
1. nov. 2019 - 11:57

Nasjonalt cybersikkerhetssenter ble fredag åpnet av samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Senteret er en del av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og skal bidra til å styrke den digitale sikkerheten i Norge. I tillegg til NSM vil også en rekke samarbeidspartnere fra både privat og offentlig sektor være representert på senteret, som er lokalisert på Havnelageret i Oslo sentrum.

– Med etableringen av Nasjonalt cybersikkerhetssenter skapes en arena der NSM, relevante aktører i næringsliv, eiere av kritisk infrastruktur, og offentlige myndigheter samarbeider tett i samme lokaler. Senteret bringer Norge på linje med toneangivende land som har etablert tilsvarende sentre, sier direktør Kjetil Nilsen i NSM.

Regjeringen mener senteret vil bidra til å lettere få et felles risikobilde og situasjonsforståelse.

– Det meste vi gjør i dagens Norge er avhengig av at digitale tjenester og infrastruktur er tilgjengelige og trygge, og denne etableringen styrker hele vår digitale motstandsdyktighet, sier Tybring-Gjedde.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.