NAV gjør seg grønn på 6500 tynnklienter

Kjøpet av 6500 tynnklienter beregnes å redusere NAVs CO2-utslipp med 130 tonn i året.

NAV gjør seg grønn på 6500 tynnklienter

Kjøpet av 6500 tynnklienter beregnes å redusere NAVs CO2-utslipp med 130 tonn i året.

Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) har kjøpt 6500 Wyse S50 klienter av forhandleren WM-data, heter det i en pressemelding fra den norske distributøren til Wyse, Commaxx.

NAV har satset på tynnklienter fra Wyse i flere år, og er den største brukeren av tynnklienter i Norge. Klientene erstatter utrangerte PC-er.

Den primære fordelen med tynnklienter er enklere, rimeligere og sikrere drift. I tillegg oppnår man en miljøgevinst. Beregninger fra Commaxx viser at NAVs investering bidrar til å redusere CO2-utslippene med rundt 130 tonn hvert år. Besparelsen i strømutgifter anslås til 500 000 kroner i året, gitt at strømprisen er 0,45 kroner per kWh. S50 er den mest kompakte tynnklienten fra Wyse.

– Dette er det største enkeltpartiet maskinvare vi har solgt og en milepæl for Commaxx, sier administrerende direktør Geir-Rune Dyrseth.

Operativsystemet i Wyse S50 er basert på Linux kjerne 2.6. Den leveres med støtte for protokollene Citrix ICA, Microsoft RDP, Sun SGD og http-/https, samt terminalemulering.

    Les også:

Til toppen