JUSS OG SAMFUNN

Nav risikerer ny milliardsprekk

IT-satsingen kan bli veldig mye dyrere.

MILLIARDSPREKK: Nav-direktør Joakim Lystad har ingen endelige tall på hva IT-løsningen vil ende opp med å koste.
MILLIARDSPREKK: Nav-direktør Joakim Lystad har ingen endelige tall på hva IT-løsningen vil ende opp med å koste. Bilde: NTB scanpix
17. des. 2014 - 09:18

Programmet som skal gi Nav en moderne IT-løsning kan bli veldig mye dyrere enn planlagt. På et internt møte denne uken ble det varslet en mulig milliardsprekk for digitaliseringen av Nav.

Arbeids- og velferdsetaten (Nav) arbeider i disse dager intenst med modernisering. Torsdag skal planene for resten av moderniseringen legges fram for Arbeids- og sosialdepartementet.

Rammen for arbeidet har vært på 3,3 milliarder kroner. Men på et møte mandag der Nav-direktør Joakim Lystad og utviklingsdirektør Ingunn Midttun Godal var til stede, ble det opplyst om at rammen som ble lagt i 2010 ikke er tilstrekkelig, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har ingen endelige tall, men sitter og regner på ulike alternativer nå. Dette vil ikke bli klart før det skal oversendes departementet, skriver Lystad i en epost til avisen.

Presseavdelingen i Nav understreker at dette gjelder midler som ennå ikke er bevilget av Stortinget. Ifølge Dagens Næringsliv ble det på møtet opplyst at den endelige prisen for et moderne Nav kan bli 1,2 milliarder kroner mer enn opprinnelig antatt.

Det skal pågå diskusjoner internt om hvordan deler av dette kan dekkes inn på det ordinære driftsbudsjettet, slik at tallet som legges fram for departementet torsdag blir mindre dramatisk.

Da det omfattende moderniseringsprogrammet ble godkjent av Stortinget, var planen å bruke 3,3 milliarder kroner mellom 2012 og 2018 på å gjøre alle Navs tjenester digitale og moderne, både ut mot brukeren og for saksbehandlerne i Nav.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.