BEDRIFTSTEKNOLOGI

NCNOR: Norsk NC presenteres på Nor-Bit '97

- Jeg arbeider med en Intel-basert NC som jeg i samarbeid med et annet norsk firma, PCTVnet, håper å vise på Nor-Bit '97 9. september, sier administrerende direktør Lars Monrad-Krohn til digi.no.

Eirik Rossen
25. aug. 1997 - 19:38
Lars Monrad-Krohn.
Lars Monrad-Krohn.

NCNORs toppmodell av NC skal utstyres med avanserte Pentium-brikker, opptil 200 MHz med MMX. Monrad-Krohn sier han kjøper sentrale komponenter som smartkort-lesere, minnebrikker, eprom og hovedkort på det åpne markedet.

- Jeg får også laget det jeg trenger å få laget, sier han, noe kryptisk, og avslår å komme med nærmere detaljer.

- Å bruke Intel-brikker som sentralenhet gir mange fordeler i forhold til programvaren, understreker han. - Stort sett finnes all viktig programvare tilrettelagt for Intel fra før, som Java-tolk og nettleser fra Netscape. Det er også lett å konvertere PC-programvare til NC når prosessoren er den samme.

NCNORs Intel-baserte NC-er vil kjøre under operativsystemet NCOS fra Oracles NC-selskap NCI.

Monrad-Krohn synes ikke det er noen stor nyhet at Acorn frigir sitt design til alle som lisensierer deres NC-operativsystem RISC-OS, som Acorns NCOS er et subset av.

- De sier jo ingenting om hvor mye lisensen til RISC-OS vil koste. Dessuten vrimler det av selskaper som er i ferd med å konstruere NC-er. Masseproduksjon av NC-er er for lengst på gang i østen. På RISC-siden synes jeg dessuten StrongArm, som er etterfølgeren til det Acorn frigir og som i dag produseres av Digital Equipment Corp., er mer interessant. Men Acorns utspill kan tenkes å ha interesse for noen

Redaktør Nicholas Petreley i NC World har publisert en oppskrift for å bruke gratisoperativsystemet Linux til gjøre gamle 486 PC-er om til NC-er. Han mener det kan være regningssvarende for store miljøer med Unix-kompetanse.

- Det er en tenkelig framgangsmåte, sier Monrad-Krohn. - Men du trenger en smartkort-leser, og den må integreres på den riktige måten. Det er en dryg jobb, men det kan være interessant for datafreakeren. Jeg vil understreke nok en gang at en NC uten smartkortleser er ingen NC. Det er smartkortet som gjør NC-en til det fleksible og personlige verktøyet det skal være.

Monrad-Krohn forteller at NCNOR arbeider med et produkt innen området "konvertering av gamle PC-er til moderne NC-er".

- Vi har ennå ingen ferdig vurdering av lønnsomheten i et slikt prosjekt. Men vi vil trolig bruke noe annet enn Linux, selv om denne kan være en kandidat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.