NEC lanserte Lightscribe-utfordrer

NEC lanserte i dag DVD-brennere i Norge med støtte for Labelflash, et alternativ til HPs Lightscribe-teknologi.

NEC lanserte i dag DVD-brennere i Norge med støtte for Labelflash, et alternativ til HPs Lightscribe-teknologi.

HP har lenge tilbudt CD- og DVD-brennere med støtte for selskapets Lightscribe-teknologi, som gjør det mulig for brenneren å lage grafikk direkte på oversiden av platene. Teknologien krever dog spesielle plater. HP har også lisensiert bort teknologien til en rekke leverandører.

NEC er trolig ikke blant disse. Selskapet tilbyr nå i stedet Labelflash, en teknologi som ble introdusert av Yamaha allerede i 2002 under navnet "Disc T@2", i to nye DVD-brennere, ND-3551A og ND-4551A. De ble lansert i Norge i dag. Forskjellen på de to modellene er primært at den sistnevnte også støtter DVD-RAM.

Labelflash gjengir 256 forskjellige nyanser. Merkingen av platene tar mellom 6 og 20 minutter, avhengig av bildets oppløsning.

Også med Labelflash må brukeren kjøpe en spesiell type DVD-plate. Denne er utstyrt med et 0,6 mm tykt lag som skal gi merkingen lang levetid. Foreløpig skal det bare være Fuji som tilbyr slike plater.

Veiledende pris for de to brennerne er henholdsvis 440 og 460 kroner. En versjon av ND-4551A uten Labelflash, ND-4550, har en anbefalt utsalgspris på 420 kroner.

Brennerne støtte blant annet 16x brenning av DVD+R og DVD-R, 6x til 8x brenning av tolagsplater og overskrivbare plater, samt 48x brenning av CD-R-plater.

Til toppen