Nedgangen snudd for Nokia

Effektive nedskjæringer og bedret mobilsalg.

Salget av Nokias Lumia-mobiler, som denne Lumia 920-modellen, økte betydelig i forrige kvartal.
Salget av Nokias Lumia-mobiler, som denne Lumia 920-modellen, økte betydelig i forrige kvartal. (Bilde: Bloomberg/All Over Press)

Effektive nedskjæringer og bedret mobilsalg.

Helsingfors (NTB-AFP-FNB): For første gang på halvannet år kan den finske mobilkjempen Nokia legge fram et regnskap som går i pluss.

Onsdag la selskapet fram sitt siste kvartalsresultat som viser et overskudd på 1,5 milliarder kroner (202 millioner euro) etter skatt.

Det er første gang på 18 måneder at Nokia, som tidligere var verdens største mobiltelefonprodusent, legger fram et positivt regnskap.

Resultatet på samme tid i fjor var et tap på nærmere 8 milliarder kroner.

Nokia vil imidlertid fortsette å kutte kostnader. Derfor blir det for første gang på 20 år ikke utbetalt utbytte til aksjeeiere, opplyste selskapet torsdag.

Den økonomiske oppgangen skyldes i første rekke den kraftige nedbemanningen som Nokia gjennomførte i fjor, mener finske analytikere. 33.000 ansatte rundt om i verden mistet jobben, 5.000 av dem i Finland.

– Det ser ut som om nedskjæringene har vært effektive, sier it-analytiker Mikael Rautanen.

Salget av Nokias nyeste Lumia-modeller gikk også relativt bra i november og desember med 4,4 millioner solgte telefoner. Men i det samme tidsrommet solgte Apple ti ganger så mange iPhoner, påpeker Rautanen. (©NTB)

Til toppen