Nei til utflagging av .bv-domenet

– Vil være et stort tap for Norge, skriver Åsmund Mæhle.

Nei til utflagging av .bv-domenet
Det vil være en tragedie om Norid gjør alvor av planene om å flagge ut det norske toppnivådomenet for Bouvetøya, her avbildet i et satellittbilde, mener selskapet med samme navn. Bilde: Image Science & Analysis Laboratory, NASA Johnson Space Center.

TILSVAR: Ifølge digi.no vurderer Nordid å tilby Bouvetøyas internettdomene til Nederland. Det bor jo bare Pingviner der, sier Hilde Thunem i Norid. Det er en fornærmelse mot de mange tusen pelssel som også holder til på denne vakre øya.

    Les også:

Spørsmålet er hvem som trekker i trådene bak kulissene i denne saken. Mistanken går til Den norske støttegruppa for Bouvetøyas frigjøring som kjemper for at Bouvetøya skal løsrive seg fra Norge. Dette føyer seg inn i rekken av initiativer for å flagge ut IT fra Norge for å oppnå en liten og kortsiktig gevinst. Bouvetøya ble annektert av norske hvalfangere på vegne av Norge på 1920-tallet. Den gangen var hvalen en viktig ressurs for Norge. I vår tid bidrar IT og internett til stor verdiskapning for landet. I et slik lys blir utflagging av .bv-domenet helt feil.

Åsmund Mæhle er kommunikasjonssjef i IT-konsulentselskapet Bouvet
Åsmund Mæhle er kommunikasjonssjef i IT-konsulentselskapet Bouvet Bilde: Rune Kongsro

Bouvetøya er et sted det knytter seg mange myter og mysterier til. En løsrivelse fra Norge vil være et stort tap, selv om det bare skjer på internett.

    Les også:

Les mer om: