Nekter for propaganda på nettside

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) overvåker nå Mulla Krekars islamistiske nyhetsportal.

Nekter for propaganda på nettside

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) overvåker nå Mulla Krekars islamistiske nyhetsportal.

12. september i år ble Mulla Krekar spurt om hvem som står bak dorbeen.com, men han nektet å svare. I rettsprotokollen står det: «På spørsmål om hvem som er innehaver av dorbeen svarte han at han - i Guds navn - ikke vet dette.»

Nå kan NRK dokumentere at dorbeen.com er registrert i kona til Krekar sitt navn. I registreringsskjemaet er både riktig adresse og telefonnummer til deres bolig i Oslo oppgitt.

Dorbeen er en islamistisk nyhetsportal der Krekar blant annet skriver om amerikanske tap i Irak og Afghanistan. Personer i det kurdiske miljøet i Norge sier at disse tapene formidles med glede.

På siden finner vi kritikk av det nye styret i Irak som omtales som vantro mennesker som samarbeider med fienden. Vi finner overskrifter som «Vesten tapte mot terror».

NRK har vært i kontakt med en rekke personer som har oversatt siden. Ingen av dem vil stå fram med navn i frykt for hva som kan skje.

I nettsida er det lenker til sider som sympatiserer med terrornettverket Al-Qaida. Der er det er lagt ut videoer av angrep på amerikanske styrker.

PST mener at Krekar er en fare for rikets sikkerhet. Han selv er nødvendigvis ikke farlig, men han kan påvirke andre, mener PST.

Krekar er utvist fra Norge på grunn av faren for rikets sikkerhet. I dag begynner høyesterettssaken der gyldigheten av dette vedtaket skal vurderes. Saken skal føres i landets høyeste rettsinnstans i fire dager.

Til toppen