BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera etablerer seg i USA

Nera investerer mellom 250 millioner og 300 millioner kroner for å etablere seg i det nord-amerikanske markedet. Selskapet kjøper virksomheten til World Access innenfor trådløs local loop og radiolinjetransmisjon og vil utvikle punkt-til-multipunktprodukter for trådløs bredbåndsaksess.

Frode Eriksen
6. apr. 2000 - 13:38

Oppkjøpene betyr at Nera-gruppen etablerer et brohode i det nordamerikanske markedet. Fra før har selskapet bestemt seg for å utvikle SDH-radio med amerikansk SONET-standard, samt CityLink med Internet-protokoll, melder Nera.

Nå vil selskapet bruke nyervervelsene til å bygge opp en markedsorganisasjon i USA og introdusere selskapets produkter i det nye markedet. Nera vil i løpet av kort tid kan tilby Sonet-radiolinje samt PDH-løsninger og WLL-produkter. Etableringen vil bety en vesentlig utvidelse av Nera-gruppens geografiske nedslagsfelt.

Satsingen er et viktig delelement i Neras posisjonering innenfor forretningsområdet trådløs bredbåndsaksess, et område hvor Neras markedsposisjon og samlede kompetanse innen radiolinje og satellittkommunikasjon gir et godt grunnlag for betydelig vekst i årene som kommer. Nera etablerte i februar et eget datterselskap for denne satsingen, en satsing som vil kunne gjøre Nera til en betydelig leverandør av løsninger for bruk av Internet, e-commerce og multimediatjenester.

I tillegg til dette oppkjøpet, regner Nera-gruppen med å bruke bortimot en milliard kroner de neste fem årene på markedsutvikling, produktutvikling, samarbeidsavtaler og/eller nye akkvisisjoner innenfor dette produktområdet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.