Nera med 30 mill før skatt

Da Nera la frem sitt resultat for tredje kvartal fredag, viste det en bunnlinje med 30 millioner kroner i overskudd for kvartalet.

Da Nera la frem sitt resultat for tredje kvartal fredag, viste det en bunnlinje med 30 millioner kroner i overskudd for kvartalet.

Det norske utsyrsleverandøren til telekomindustrien Nera ASA, la fredag frem sine tall for tredje kvartal. På bunnlinjen kunne man lese av et resultat før skatt på 30 millioner kroner. Men av disse var 29 millioner inntekter fra salg av virksomheter. På driften tjente selskapet bare i underkant av en million kroner. Selskapet kan med tallene vise til en gevinst per aksje på 21 øre.

Selskapet fokuserer på den høye markedsaktiviteten og er selv tilfreds med det salgsarbeidet som er gjort. Dette har gitt god ordretilgang, med blant annet 38 prosent høyere ordreinngang for transmisjonsnett-avdelingen. Fremover forventer man å nå de mål man tidligere har gitt uttrykk for, som vil bety rundt 20 prosent vekst for transmisjonsnett-virksomheten, mens satellitt divisjonene vil falle noe i volum.

- Utfordringen i fjerde kvartal og inn i neste år er å vise at vi evner å vokse, understreker konsernsjef Bjørn Ove Skjeie. - Potensialet for vekst i vår virksomhet er større enn på lenge, og med en målrettet innsats for økt leveransevolum, vil driftsinntektene vise positiv utvikling fremover etter et kvartal hvor sesongsvingninger og lavt volum innledningsvis har gitt noe lavere leveranser enn ventet. Han fremhever også at kvartalet har styrket Neras partnerskap med internasjonale spillere innen bransjen, Ericsson med flere nye leveranser, fornyet samarbeidsavtale med Lucent og avtalen med STMicroelectronics. - Selskapets ledelse har fokusert på betydningen av partnerskap, allianser og samarbeid i flere år, og føler at dette nå begynner å gi betydelige fremskritt.

digitoday.no vil komme tilbake til resultatet fra Nera snart.

Til toppen