BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera ser mot USA

Nera ASA og det amerikanske selskapet Innova Corporation signerte tirsdag en intensjonsavtale som legger opp til å etablere et mer formalisert samarbeid mellom selskapene. Målet er å ha en handelsavtale klar i løpet av våren.

Øystein Kvistad
12. feb. 1997 - 13:30

Både Nera og Innova utvikler og produserer radiolinjeutstyr for telenett. Hovedpunktene i en eventuell allianse mellom selskapene er salg og distribusjon av Innovas lavkapasitets radiolinjeutstyr gjennom Neras salgsapparat, og på den annen side at Innova skal introdusere Neras høykapasitets radiolinjeutstyr til nordamerikanske kunder.

Dersom avtalen går i orden, kan det ligge an til et gjennombrudd for Neras SDH og SONET radiolinjeutstyr på det nordamerikanske markedet.

- En allianse med Innova vil styrke Neras produktportefølje og gjøre oss i stand til å tilfredsstille kundene på en bedre måte, sier administrerende direktør Asbjørn Birkeland i Nera. Han får støtte av Innova-sjefen Frank Grenon, som ser et stigende behov i Nord-Amerika for SDH og SONET radiolinjeutstyr av den typen Nera produserer. Grenon sier rett ut at han betrakter den norske produsenten som den mest kompetente på dette området, og er godt fornøyd med at Innova nå får muligheten til å tilby sine kunder Neras radiolinjeutstyr.

Innova Corporation vil på sin side passe som hånd i hanske for Nera. Bergensbedriften inngår partnerskap med en velrennomert konsern, som utvikler, produserer og markedsfører avansert kortdistanse, digitalt radiolinjeutstyr som opererer i frekvensbånd fra 13 gigahertz til 38 GHz. Neras salgsapparat er nok spesielt fornøyd med at de får tilgang til Innovas produktserie XP4, som ifølge en produktbeskrivelse fra Nera både "er lettere å installere enn tidligere utstyr, utnytter frekvensbåndet mer effektivt og har svært høy pålitelighet sammenliknet med annet tilsvarende utstyr". Innovas produkter er spesielt tilpasset bruk i personsøkernett, mobiltelefonnett og andre telenettjenester i tett befolkede områder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.