.NET til topps i utvikler-undersøkelse

Men to av Googles rammeverk følger hakk i hæl.

.NET til topps i utvikler-undersøkelse

Men to av Googles rammeverk følger hakk i hæl.

Evans Data kom denne uken med en rapport om hvor fornøyde utviklerne er med til ulike programmeringsrammeverk. Best samlet resultat fikk Microsofts .NET Framework, mens Googles App Engine og Web Toolkit (GWT) kom på de neste plassene.

I undersøkelsen ble utviklerne bedt om å rangere ti ulike attributter ved rammeverkene de selv har brukt. Attributtene inkluderte enkelhet ved bruk, ytelse, programflyt, fleksibiltet, utvidelsesmuligheter og fellesskapsstøtte.

I tillegg ble utviklerne også bedt om å rangere attributtene etter viktighet.

- Hensikten med et rammeverk er å gjøre utviklingen enklere ved å tilby forhåndsbygde, generiske komponenter og infrastruktur, så enkelhet ved bruk er selvsagt viktig. .NET Framework tilbyr en full utviklingsstakk, og det tilbyr også kjøremiljøet for nyere programvare, så brukerne rangerte det høyt, forteller administrerende direktør i Evans Data, Janel Garvin, i en pressemelding.

- Rails, på den annen side, ble rangert overraskende lavt. Dets brukere var misfornøyd med flere ulike områder, men spesielt innen området supportfellesskap, sier Garvin.

De øvrige rammeverkene som utviklerne ble bedt om å rangere, var Apache Axis og Struts, Java Server Faces, Microsoft MFC og Win32, Oracle ADF, samt Spring og Zend.

Til toppen