NetCom får bot for UMTS-sommel

Netcom får tross protester en frisk ukebot for sin utsettelse av UMTS-utbyggingen selskapet hadde lovet.

Netcom får tross protester en frisk ukebot for sin utsettelse av UMTS-utbyggingen selskapet hadde lovet.

Samferdselsdepartementet ilegger NetCom en bot på 455.000 kroner hver uke inntil selskapet oppfyller konsesjonsvilkårene for tredjegenerasjons mobilnettverk.

Departementet opplyser i en pressemelding at boten er skjønnsmessig fastsatt med et utgangspunkt i hva departementet mener NetCom sparer på å ikke oppfylle kravene i konsesjonen.

Boten vil bli redusert med 10 prosent for hver 75. UMTS-basestasjon som NetCom bygger.

Dermed kan valget Netcom gjorde om å bremse UMTS-utbyggingen i 2002 bli dyrere enn beregnet.

I september 2002 skrev digi.no at NetCom hadde tatt et valg og bremser den kostbare utbyggingen. Den gang bekrefter informasjonssjef Guri Wormdahl overfor digi.no at Netcom brøt sine utbyggingsløfter for å spare penger.

- Vi vil ikke bruke pengene på et galt tidspunkt, det vil jo bare føre til dyrere tjenester for kundene, sa hun til digi.no.

Netcom, Telenor og andre konsesjoner ble i 2000 delt ut på grunnlag av hvor raskt man lovet å dekke Norge. Først nå i fjerde kvartal lover Telenor å åpne sitt UMTS-nett, mens Netcom har satt mars 2005 som sitt mål. To konsesjoner er levert tilbake og Hutchinson-Whampoa-eide 3 har overtatt den ene.

Ifølge konsesjonen er NetCom forpliktet til å ha en dekning på nær 76 prosent innen 31. mars 2004. Dette løftet ble ikke innfridd, selv om NetCom og Telenor ble gitt 15 måneders utsettelse.

NetCom har tre ukers klagefrist på vedtaket om boten. Boten begynner å løpe ved klagefristens utløp.

Til toppen