TELEKOM

Netcom gjør fasttelefonen mobil

Pendlende familier kan få fasttelefon i alle hjem, med bare ett abonnement.

21. mai 2010 - 14:41

Etter manges mening er det overflødig med fasttelefon når nær sagt alle har mobil. Andre ønsker å opprettholde muligheten for slekt, venner, håndverkere, blomsterleverandører og andre til å ringe hjem til seg, uten å ha gjort seg opp noen mening om hvem i husholdningen de ønsker å snakke med.

I mange tilfeller er det først og fremst selve stedet man ønsker å kontakte, ikke en bestemt person uavhengig av sted. Poenget er bare å nå den som er hjemme, med en eller annen forespørsel. (Kan du se etter i sofaen om brilleetuiet mitt ligger under puta?) (Er noen der nå, slik at vi får ordnet den ødelagte utekrana?) (Kan en av dere sørge for p-pille til pus?)

Familier som regelmessig beveger seg mellom to eller flere hjem – i byen, på fjellet, ved sjøen – kan ønske en felles fasttelefon som når dem uavhengig av hvilket hjem de oppholder seg i.

Netcom kan ha funnet løsningen på slike behov i en ny tjeneste de kaller «Netcom hjemme».

– Du slipper høye fastavgifter, og kan ta med deg fastnummeret på hytta, i bilen eller på telttur i skogen. Familie, venner og kjente som ringer fastnummeret ditt betaler det samme som det koster å ringe fasttelefonen, mens du blir mer tilgjengelig, sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

I utgangspunktet innebærer tjenesten at du sier opp fastabonnementet, men beholder telefonnummeret: Netcom sørger for at alle innkommende samtaler på fasttelefonnummeret viderekoples til en mobiltelefon.

Det mest hensiktsmessige er trolig å sette av en egen mobiltelefon til denne tjenesten, og ta med seg denne «fastmobilen» når husholdningen forflytter seg mellom sine ulike hjem.

Tjenesten koster ti kroner i måneden og 199 kroner i etablering. Velger man en egen «fastmobil», må man selvfølgelig betale abonnementet for den også. I en tid da stadig flere hjem har mulighet for rimelig IP-telefon framfor den tradisjonelle fasttelefonen, må dette abonnementet selvfølgelig velges med omhu.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.