Netcom kan ha dummet seg ut med iPhone-priser

iPhone-brukere vil trolig sprenge datagrensen i løpet av noen få dager.

KOMMENTAR: Netcom kan ha dummet seg ut med iPhone-priser

iPhone-brukere vil trolig sprenge datagrensen i løpet av noen få dager.

Netcom kunngjorde i dag prisene på de obligatoriske abonnementene for mobilkunder som vil kjøpe iPhone 3G.

Kundene kan velge mellom tre abonnementer, som inkluderer henholdsvis 100, 250 eller 1000 ringeminutter, tekstmeldinger eller megabytes med datatrafikk. Prisen per måned ligger på mellom 399 og 1.099 kroner.

    Les også:

Netcom forsvarer prisnivået med at abonnementene inkluderer mange megabyte, men det kan fort bli for lite likevel.

Selv dagens iPhone-brukere er ikke som andre mobilbrukere. Da digi.no tidligere i år kom i en ny mobiltilpasset versjon, hvor tjenesten tok utgangspunktet i at mobilbrukere ønsker seg en mobiltilpassede utgaver av sidene, kom det raskt meldinger fra frustrerte iPhone-brukere som ville ha fullversjonen på sin mobil fordi iPhone-nettleseren Safari har god støtte for å vise det selv på mobilskjermen.

Også fra brukere av Opera Mini kom tilsvarende meldinger. Det ble derfor åpnet for at mobilbrukere som ønsker det, kan få se digi.no i fullformat ved å klikke på en lenke på den mobile utgaven.

Problemet med å laste ned fullversjoner i stedenfor mobile utgaver av nettaviser, er at det genererer mye større mengder datatrafikk. Det er ikke uvanlig at forsiden på en nettavis inneholder en megabyte eller mer med data. Leser man i tillegg noen av artiklene, kan man på få minutter ha lastet ned flere prosent av de kvoten de billigste abonnementene tilbyr.

iPhone støtter også WLAN, men hensikten med at mobilen også har støtte for 3G og turbo-3G er jo nettopp det å kunne laste ned større mengder med data forholdsvis raskt og effektivt. Dermed vil mange iPhone-brukere, som i hvert fall per i dag er blant superbrukerne til mobilselskapene, sprenge datakvoten allerede etter få dager. Når kvoten er brukt opp, må de betale ti kroner per megabyte og det kan fort bli dyrt.

Netcom har andre abonnement med fastpris på datatrafikk, og med løsninger som setter tak for hvor mye det kan koste per dag. Svært mange potensielle iPhone 3G-brukere hadde på forhånd ønsket seg en slik fri datanedlasting mot et fast beløp.

Disse har nå blitt skuffet, og sannsynligheten for at de vil kjøpe seg en ny iPhone, framfor eventuelt å beholde den gamle, er trolig blitt redusert. Det betyr at Netcom kan ha dummet seg ut med å sette for høye iPhone-priser.

    Les også:

Til toppen