FORBRUKERTEKNOLOGI

Netcom lanserer backup for mobiler

Netcom har lansert en ny tjeneste som tar backup av kontaktlisten i de aller fleste mobiler.

13. juni 2006 - 08:59

Backup av kontaktene i mobilen er ikke ny og kunder i USA har hatt dette lenge, men nå kommer tilbudet til norske mobilkunder.

I forrige uke fortalte investor og tidligere IT-analytiker Morten Sundstø at han har startet et nytt selskap som har utviklet en backuptjeneste for mobiler.

Tjenesten tar backup av kontaktlisten og har i følge Sundstø kostet seks millioner kroner å utvikle. Tjenesten vil koste 25 kroner måneden, og vil bli lansert til høsten, skriver Finansavisen.

Men Sundstø har allerede en tøff konkurrent. Netcom lansert nylig en helt lik tjeneste og den er mye billigere i bruk. For man betaler bare 4 kroner for hver gang man tar backup og det er kanskje ikke så ofte man har lagt til så mange kontakter. I tillegg kommer pris på datatrafikken.

Tjenesten er rettet mot alle som ikke har en smartmobil og som har tastet inn kontaktene sine nøysommelig med tall-tastaturet. Smartmobiler synkroniseres med PCen og eier har backup, men det har de færreste brukere av vanlige mobiler, hvilket er et stort problem hvis mobilen stjeles, ødelegges eller forsvinner. Tjenesten er også nyttig hvis man skal bytte mobil.

Netcom KontaktSynk kopierer over kontaktlisten til et sikret område på en server hso Netcom første gangen. Senere kopieres bare endringer.

Netcoms tjeneste ser ut til å støtte de aller fleste mobiler, men digi.no har ikke fått vite om systemet er programmert i Java eller hvordan det fungerer rent teknisk. Trolig lastes en mindre Java-applikasjon ned til mobilen og sørger for kommunikasjon med Netcoms backup-server.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.