Netscape 6 klar i morgen

I det skjulte har America Online gjort seg ferdig med Netscape 6 og lanserer sin nye nettklient alt i morgen.

I det skjulte har America Online gjort seg ferdig med Netscape 6 og lanserer sin nye nettklient alt i morgen.

Etter lange forsinkelser har Netscape de siste månedene lansert to halvferdige versjoner av sin nye nettklient. Alt lå derfor an til en lansering en gang til sommeren, men nå har åpenbart America Online og deres datterselskap Netscape kastet seg rundt for å hente inn deler av forsinkelsen.

For Netscape skal lansere den helt eller nesten ferdige versjonen av Netscape 6 allerede i morgen under en IT-messe i Los Angelse, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er uklart om Netscape 6 er helt ferdig i morgen eller om det er en relativt stabil beta-versjon som lanseres. Hverken Netscape ellerMozilla.orgs hjemmeside gir noe indikasjoner om en forestående lansering og om versjoner for hvilke plattformer som skal være ferdig i morgen. Mozilla.org arbeider med versjoner for Windows, Linux, Mac, Sun Solaris, FreeBSD, Compaq OpenVMS og HPs Unix UX.
Les om alle forsinkelsene:
Ny Netscape 6 beta om tre uker
Netscape enda mer forsinket, IE 5.5 beta allerede tilgjengelig
Netscape utklasset som web-leser
Netscape 5 forsinket til sommeren

Men det er neppe tilfeldig at America Online/Netscape velger å lansere dagen etter kjennelsen mot Microsoft. I dommerens kjennelse i dag ble Microsoft kjent skyldig i å misbruke monopolmakt i et forsøk på å kvele Netscape. Microsofts forsøk har langt på vei lyktes, Internet Explorer har nå en markedsandel på 70 prosent, blant annet fordi Netscape 4.7 nå ligger langt bak i den tekniske utviklingen.

Men Netscape har selv bidratt til problemet, for selskapet gav fra seg styringen av utviklingsarbeidet til en gruppe frivillige i organisasjonen Mozilla og gruppen har brukt over to år. Men det ferdige settet med komponenter kan brukes i forskjellige små datamaskiner, et marked som spås enorm vekst i årene fremover.

Netscape har derfor signert lisensavtaler med en rekke selskaper som skal tilpasse nettleseren til sine maskiner og applikasjoner.

Les om hvem som har lisensiert Netscape 6-teknologien:
Ny Netscape 6 beta om tre uker

Til toppen