Netscape fjerner Java-logo

Netscape Communicator er ikke fullstendig kompatibel med Java, og i frykt for søksmål fra Sun har Netscape fjernet Java-logoen i den siste utgaven av nettleseren.

Netscape Communicator er ikke fullstendig kompatibel med Java, og i frykt for søksmål fra Sun har Netscape fjernet Java-logoen i den siste utgaven av nettleseren.

Det er i sammenheng med Suns søksmål mot Microsofts bruk av Java-logoen at Netscape nå har fjerne logoen med den rykende kaffekoppen fra "About"-siden i Communicator 4.04. Logoen tilkjennegir at programvaren er kompatibel med Java-teknologien. Kildekoden til siden inneholder ifølge CNET denne meldingen: "Temporary until we are back in compliance".

Netscape er forsinket i å tilby full støtte for JDK 1.1 (Java Development Kit), og selskapet sier det har bestemt seg for å fjerne Java-logoen for å sørge for at det ikke oppstår noen misforståelser blant utviklerne og brukerne.

- Vi er fullt kompatible med JDK 1.0.2, sier talsmann for Netscape, Chris Hoover, til CNET.

- Men å beholde logoen er villedende fordi utviklerne beveger seg mot 1.1. For meg ser det bare ut som vi er forsiktige.

Han hevder at Netscape i følge selskapets Java-lisens ikke er påkrevd å fjerne logoen.

Likevel har Netscape teknisk sett brutt sin kontrakt med Sun ved å ikke levere full støtte for JDK 1.1 i rett tid. JDK 1.1 har vært tilgjengelig siden februar i år.

- Det er en kontraktmessig forpliktelse å levere støtte for 1.1 inne en viss tidsramme etter vi leverer det, og den tiden har gått ut, sier Lisa Poulson, talskvinne for Suns JavaSoft divisjon, til CNET.

Men hun forteller videre at Netscapes løfter om full 1.1 støtte har så langt vært nok til å berolige Sun. Microsoft har til dette påpekt at dette er dobbelmoralsk. Sun har nemlig saksøkt Microsoft for å bruke Java-logoen til tross for at selskapet ikke fullt ut overholder kompatilitetskravene for Java.

Netscapes støtte for Java i Navigator vil ikke overenstemme fullstendig med Suns spesifikasjon for selskapet gir ut Communicator 5.0 første halvår 1998. Netscape vil også gi ut en pure-Java-versjon av Navigator, kalt "Javagator", i samme tidsrom. Det er imiddlertid ukklart om dette vil være en beta- eller en fullversjon.

Til toppen