Netscape tilbake til røttene

Netscape jobber ifølge ZDNet med en plan om å separere Navigator 4.x fra deres Communicator klientpakke og å gi brukerne hva de en gang hadde - en tynn klient.

Netscape jobber ifølge ZDNet med en plan om å separere Navigator 4.x fra deres Communicator klientpakke og å gi brukerne hva de en gang hadde - en tynn klient.

Den reduserte klienten ventes bare å inneholde Navigator 4.x og Netcaster, Netscapes push- og Webtop-klient som skal utgis denne måneden. Den reduserte pakken ventes å dukke opp dette kvartalet, ifølge kilder ZDNet har vært i kontakt med.

-Hele årsaken til av nettleseren og WordWideWeb tok av var at det var enkelt å bruke. Nå er klientene til både Netscape og Microsoft blitt veldig komplekse, sier Edward Glassman, direktør for teknologistrategi ved Pfizer Inc., et selskap innen helsesektoren i New York, til ZDNet.

- Navigator og Netcaster vil dekke behovene til 80 prosent av mine brukere, sier han.

Det ventes at det reduserte produktet vil koste betydelig mindre enn Communicator gjør. Men prisen er ennå ikke fastsatt.

Ingen offisielle representanter for Netscape vil direkte kommentere en slik frittstående pakke, men Mike Homer, Netscapes administrerende visepresident, bekrefter ovenfor ZDNet at det kan være aktuelt med et produkt som er enklere å bruke.

- Noen trenger funksjonaliteten til Communicator og noen trenger bare en nettleser, sier han.

Communicator, som ble utgitt i juni, svelget Navigator 4.0 og erstattet den som den viktigste Netscape-klienten. Hele pakken krever 18 Mb med diskplass.

Navigator har selv også vokst betydelig i størrelse og kompleksitet. Den seneste frittstående utgaven av Navigator, 3.02 for Windows, krever 10 Mb. Ifølge kilder ZDNet har kontaktet, vil en frittstående versjon av Navigator idag ta omkring 5 Mb diskplass.

En frittstående versjon av Navigator vil ikke bare appellere til brukerne, men også til uavhengige programvareutviklere som vil levere Navigator sammen med deres applikasjoner. I tillegg vil det bli enklere for Internett-leverandører å levere nettleseren sammen med deres tjenestetilbud.

Lotus, sammen med Microsoft, annonserte i forrige uke en tettere integrasjon mellom Microsofts Internet Explorer 4.0 nettleser og framtidige utgaver av Lotus Notes og SmartSuite.

Representanter for Lotus sier til ZDNet at Lotus vil tilby tilsvarende integrasjon med Navigator så fort dens funksjonalitet er separert fra Communicator og blitt en JavaBeans-komponent.

Til toppen